Ze zijn kalm en rustig

De kalme, relaxte en over het algemeen rustige aard van de Ragdoll-kat is een van hun meest bepalende kenmerken. Ze hebben de neiging om de meeste dingen op hun gemak te doen. Ze worden niet snel boos of bezorgd over kleine dingen. Ze vinden het over het algemeen leuk om in de buurt van kinderen te zijn, en zijn ook heel zachtaardig en lief met hen. Het is van groot belang dat alle kinderen in de buurt van de kat geleerd worden om  ook de kat te respecteren, zacht met haar om te gaan en te weten wanneer ze ze met rust moeten laten.


Ze hebben veel aandacht nodig.

De Ragdoll is in veel opzichten een onderhoudsarme en niet veeleisende kat om in huis te hebben. Dit dan vooral omdat ze niet geneigd is uitbundig te zijn of te tonen als ze ongelukkig is. Om de kat echter gelukkig en gezond te houden, hebben ze een redelijke hoeveelheid zorg en aandacht nodig, inclusief borstelen en verzorgen. Ze moeten ook worden beschermd tegen mogelijke gevaren zoals honden, omdat ze, zoals gezegd, niet zo goed voor zichzelf kunnen zorgen!


Ze zijn erg liefdevol!

De Ragdoll-kat heeft een heel zacht karakter en ze is erg liefdevol en aanhankelijk met haar gezin. Het zijn echte huismussen en ze zijn niet zo geneigd om rond te dwalen, te jagen of allerlei dingen te ontdekken als de meeste andere kattenrassen. Ze zijn over het algemeen het gelukkigst wanneer ze op warme schoot op de bank liggen te spinnen! Ze hebben een sterke band met hun familie en zijn ook open en gastvrij tegenover vreemden in huis. Ze houden van gezelschap en aandacht, en voelen zich goed bij een liefdevol, attent gezin.


Ze houden van een veilige omgeving.

De kalme, vriendelijke aard van de Ragdoll en het blindelings vertrouwen van iedereen die ze ontmoeten, betekent ook dat het ras niet bepaald geschikt is om zich in het verkeer te begeven. Ze vinden het vaak moeilijk om dingen te leren zoals het vermijden van wegen of andere gevaren. Veel Ragdoll-katten worden om deze reden alleen als binnenkat gehouden. Ze zijn dan ook één van de beste rassen om alleen binnenshuis te leven. Sommige Ragdolls hebben toegang tot een tuinren of tuin met omheining, zodat ze toch van de buitenwereld kunnen genieten en tegelijkertijd beschermd zijn.

Ze kunnen goed overweg met andere dieren.

Veel katten geven er de voorkeur aan om alleen te leven zonder dat andere dieren met hen strijden om aandacht! De Ragdoll is echter een kattenras dat de neiging heeft andere dieren erg te accepteren en meestal heel gelukkig zal leven met andere katten en zelfs honden. Als je een Ragdoll-kat samen met andere dieren houdt, is het belangrijk om de dynamiek tussen de verschillende huisdieren in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat het zachte karakter van de Ragdoll niet wordt misbruikt, wat ertoe zou kunnen leiden dat ze gepest wordt door andere huisdieren. De Ragdoll is een uitstekende kattenkeuze voor mensen van alle leeftijden, maar ze heeft wel wat extra zorg en aandacht nodig om van haar huis een veilige en gelukkige thuis  te maken. Als je denkt dat een Ragdoll het perfecte kattenras is voor je gezin, kijk dan gerust op de pagina 'een kitten kopen' op onze website

De Ragdoll is een grote, donzige, langharige kat die bijna per ongeluk tot stand is gekomen. Het is een heel jong ras. Toen een langharige witte kat van onbekende afkomst werd gepaard met een Perzische kat, werd een nest ongewoon relaxte kittens geboren die ongelooflijk kalm en rustig waren. Ze werden helemaal slap als een lappenpop als ze werden opgepakt! Omdat deze eigenschappen het nest aantrekkelijk maakten voor veel kattenliefhebbers, werden meerdere nesten gefokt met allemaal dezelfde eigenschappen. Deze nestjes vormden de basis van het populaire Ragdoll-ras zoals we het vandaag kennen. Hoewel de Ragdoll een van de grotere kattenrassen is, zijn ze ook een van de zachtste, meest persoonlijke en aanhankelijkste katten. Deze eigenschappen maken de Ragdoll over de hele wereld populair als huisdieren.  Zoals elk ander dier zijn geen twee Ragdoll-katten ooit hetzelfde, maar toch vinden we bij elke kat gelijkaardige persoonlijkheidskenmerken.